Rätt jeans för din kropp

Posted by Dr. Emerald Cole Sr. on January 16, 2015
Jeans

Sitter jeansen för löst kring höfterna? Är de för långa eller ser benen kortare ut än vad dem är? Det här är ett scenario som många känner igen sig i. Men när det gäller kläder och speciellt jeans så är det din kroppsform som du ska gå efter när du köper nytt plagg.Leende kvinna i jeansHär får du tips om vad du ska tänka på när du väljer jeans efter kroppsform.

Långa ben – satsa på låg midja

Har du långa ben och en kort överkropp så borde du hålla utkik efter jeans med lägre midja. Dessa jeans får kroppen att se mer symmetrisk ut. Är du mer kurvig i höftområdet så passar en modell med raka ben eller bootcut bättre. Det är dock bäst att undvika lågt skurna jeans när du är en rak kroppstyp, en hög midja framhäver istället höfterna.

Bootcut smickrar formerna

En person med äppelform kännetecknas av runda höfter, avsaknaden av midja och rumpa. Bootcut-modell och jeans med raka ben ger din kropp en smickrande form. Hög midja är att föredra framför låg midja. Det har länge varit trendigt med jeans som har slitna eller stentvättade partier. Om dessa detaljer är på jeanslåren och rumpan så får du se dig om efter andra modeller, då dessa har en tendens att få dig att se större ut. En låg midja är något också som ska undvikas då detta leder till att midjan flödar över jeanskanten.

Liten i växten? Undvik pösiga modeller

När du är kort eller späd till växten så är det bra att komma ihåg att en högre midja förlänger benen. Detsamma gäller även för helt mörka jeans med en tajt passform. Däremot bör svarta jeans undvikas om du har en väldigt smal kropp eftersom det får en att se ännu smalare ut. Undvik även stora pösiga jeans.